yangın kapısı Sırları

Wiki Article

Acil çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı önemli öneme malik bir yapı elemanıdır.

Binanın bağırsakinden aşağıya güzel inen betonarme merdivenler haricinde, bina haricine yapılan ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok kesif kontralaşılan yangın merdivenleridir.

Isıya dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından çevredır. İmalat başka kapı imalatları kabilinden değildir. Ilgi edilmesi gereken noktalar vardır.

Kullanılacak can skorsı 100 kişyeğin aşan yerlerde ve behemehâl son çıkış kapılarında PUSH Pas veya PANİK Amerikan bar olmalıdır.

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, yeterli taşıma kapasitesi ve dayanıklılığa mevla olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı binaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, abra taşıma kapasiteleri ve gerekli yangına metanet dereceleri dahil sürdürmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını esenlar.

Yangın baplarında ivedi durumlarda dâhilen dışarı akıllıca tutum kal konusu başüstüneğu ciğerin, insanların panik bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve gır konusu harekete mezuniyet vermesi gerekir.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari strüktürsı özellikle sarhoş olmak üzere tasarruf amacına ve kullanan şahsiyet skorsına nazaran tasarlanan bapdır. Aynı anda birgeniş insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, etkili binalar Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu allıkışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabilinden binalarda tercih edilmektedir.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, bapnın kullanılacağı yere bakarak bileğişlemebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Kanatlar içinde elverişli yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı bâtınin koltuk plakaları mevcuttur.

Panik bar yardımıyla ciğererden autarı çıkmak isteyenler yalnızca bapnın eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı sadık iterek kapıyı açabilirler. Bu sayede çok hafif ve hızlı bir şekilde evgin çıkış gestaltlabilir.

Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele düzenınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabilinden kriterlerin de fazlasıyla önemle izlem edilmesi gerekmektedir.

Yangına Dayanıklı Kapılar ile alakadar her detaya bileğindiğimiz ovamıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi irtibatsına tıklayarak erişebilirsiniz.

Report this wiki page